Рекламни сувенири и подаръци
Брандиране и печат на рекламни сувенири

 

СИТОПЕЧАТ

Ситопечатът е най-универсалната технология за надписване на сувенири от пластмаса, картон, хартия, метал, дърво и др.


СИТОПЕЧАТ

Ситопечатът е най-универсалната технология за надписване на сувенири от пластмаса, картон, хартия, метал, дърво и др. Може да се използува върху много дебели картони, които не могат да се напечатат на офсетови машини, дърво, текстил, метал, пластмаса, PVC-фолио, както и върху готови предмети с неправилна форма, като химикалки, рекламни аксесоари, бележници, календари и др.

Използува се и при много ниски тиражи, при които е ценово по-ефективен, поради по-ниските му разходи за подготовка, в сравнение с офсетовия печат. Характерна особеност на тази технология е покривността на мастилата, с което е възможно надписването на тъмни сувенири с по-светъл цвят.

Съвременните ситопечатни технологии дават достатъчно добро качество на отпечатъка по отношение на разделителната способност, което позволява възпроизвеждането на сложни детайли. При „трудни" повърхности, като метал, някои видове пластмаси и др. се печати с двукомпонентни мастила, които придават издръжливост на надписа.

Ситопечатът се използва много по-ограничено от офсетовия печат, с него се печати главно щрихово, но затова пък тази технология е приложима върху доста повече материали и е една от малкото за печат върху предмети с неправилна форма, което я прави широко използвана при надписването на рекламни сувенири.

За надписване на цилиндрични рекламни сувенири се използува ротационен ситопечат.За сравнение: при тампонния печат изображението покрива до ¼ от обиколката на цилиндричния сувенир,а при ротационния ситопечат-над ½.Така се надписват чаши, кръгли химикалки, цилиндрични запалки,топки.

Ситопечатът е единствената техника за апликиране на желаните цветове в съответния порядък върху текстилни изделия. При тази технология се използуват пластизолни мастила, които се печатат леко и могат да бъдат напечатани на всяка повърхност, която може да издържи температура на сушене около150-160◦C и е достатъчно пореста за проникване на мастилата, т.е. върху повечето естествени и изкуствени материи. Текстилен ситопечат се прилага при брандиране на тениски, якета, чадъри, чанти, ленти за баджове и др. Автоматичният плосък сито печат с карусели се прилага при големи серии - над 200 бр. 

Директният дигитален печат върху текстил е революционно направление в текстилния печат. Процесът се състои в  нанасяне на изображения върху тъкани с помощта на широкоформатни струйни принтери, управлявани от компютри.
 

  Рекламни материали
ПЕЧАТ НА СУВЕНИРИ
Каталози
За нас
БЛОГ
КОНТАКТИ